Bli kunde

Hva gjør jeg hvis investeringene faller i verdi?

Investeringer i Kron

← Tilbake til Vanlige spørsmål

Krons anbefalinger ved et fall i dine investeringer

Det er mange ting man kan gjøre hvis investeringene faller i verdi. En ting du i hvert fall ikke skal gjøre er å selge dem.

Investeringer svinger i verdi, både positivt og negativt. Det er dette som gjør at du får bedre utvikling ved å investere enn du ville fått på bankkontoen. For å si det på en annen måte, du får betalt for usikkerheten i utviklingen.

Et tips hvis investeringene faller i verdi kan være å følge litt mindre med. I Kron gjør vi justeringene underveis slik at du slipper å tenke på hvordan markedet går. Vi passer på at du har de beste fondene og den riktige miksen av investeringer for ditt behov.

Hvis man har lang sparetid, for eksempel at man sparer til pensjon eller til små barn. Da kan det være greit å tenke på hva man sparer til og at dette er lenge til. Korte svingninger vil ha lite å si om man sparer i 20 eller 30 år.

Det kanskje aller beste tipset er å spare enda mer. De fleste handler varer når de er billigst. Dette er ikke alltid tilfelle med investeringer. I gjennomsnitt putter vi mer penger inn når det går bra, enn når det går dårlig. Egentlig burde vi gjøre det stikk motsatte, putte mer penger inn når investeringene har falt.

Hvis du blir usikker når markedet faller er vi tilgjengelig på chatten om du har spørsmål eller ønsker mer informasjon.

Les mer om dette i vår bloggartikkel 'Aksjefallet: Hva bør du gjøre nå?'