Bli kunde
Nar Kommer Skattepengene

Når kommer skattepengene?

Til tross for et noe skiftende vær så langt er det offisielt sommer i Norge. Hvis du er en av de 2,9 millioner av nordmenn som får igjen på skatten i år* er dette også tiden for å snart få penger på konto! Under kan du lese det du trenger å vite om skattepenger og feriepenger for 2019.

Skattepengenes hellige måned

Skatteetaten melder om første mulige dag for utbetaling er 20. juni for deg som ikke er selvstendig næringsdrivende. Merk at det kan ta opptil tre uker fra den gitte datoen frem til utbetaling, så ta denne datoen med en klype salt. Hvis du er selvstendig næringsdrivende vil utbetalingen skje fra august og til oktober. Det samme gjelder hvis du av en annen grunn ikke er en av de som får skatteoppgjøret i løpet av juni og juli.

Når skattepengene er på konto får du en SMS og en e-post fra Skatteetaten, så du vil ikke gå glipp av noe!

Les også: Bør du skatte for mye?

Vi har jo også feriepenger!

Feriepengene får vi normalt ved siste lønningsdag før ferien, som for mange er i juni. Hensikten med ferieloven er å verne arbeidstakere og sikre årlig fri og feriepenger. Hvordan avtalen din ser ut, og hvor mye du får utbetalt varierer ut ifra din arbeidsplass og lønn.
Loven setter et minstekrav til arbeidsgiveren din:

4 uker + 1 dag ferie = krav på 10,2 prosent av bruttolønnen din i opptjeningsåret

5 uker ferie = krav på 12 prosent av bruttolønnen i opptjeningsåret

Dersom du fikk en bonus i fjor regnes den som en del av opptjeningsåret.

Hvordan skal du bruke skatte- og feriepengene?

Feriepengene kan på mange måter ses som årets mest gledelige utbetaling. Hvis du i tillegg får skattepenger kan vel følelsen nesten ligne litt på å vinne i lotto, bare at du har jobbet for det! Derfor går mange helt av skaftet når disse pengene kommer - spesielt for de som både får feriepenger og skattepenger.

Les også: Slik takler du baksmellen!

Nar Kommer Skattepengene Tabel 3

Har du en plan for hvordan du kan bruke de ekstra pengene?

Vi råder deg til å sette opp en plan for de ekstra pengene, slik at du får brukt pengene som du ønsker eller må.

Er du en av de mange som vil spare en større del av utbetalingene i juni? Da kan du prøve en gratis spareplan i Kron og se hvordan pengene dine kan vokse! Vi er tilgjengelig på chatten nederst i høyre hjørne hvis du er usikker og ønsker råd.