Bli kunde
Beste Fond 2019 Sparing og investering

Ikke gå glipp av det beste fondet i 2019

Det var et type fond som gjorde stor suksess i 2018. Dette vil trolig fortsette å være en vinner i 2019. Les hvilket det er og hvorfor du bør velge det!

Vinnerfondet i 2019 blir: et globalt indeksfond og her ser du hvorfor.

1. Lave kostnader 

De fleste type fond vil ikke slå indeksfond i pris, og er som regel den rimeligste fondstypen. Vi skiller mellom fond som er aktive og passive. De aktive fondene er opptil 5 ganger dyrere enn de passive indeksfondene. Det er fordi indeksfondene ikke har en forvalter som jobber med å finne de beste aksjene, men heller følger markedet slavisk. Den lavere prisen gjør at du mest sannsynlig sitter igjen med mer i pengesekken, og det er også grunnen til at indeksfond er det beste fondet du kan velge i 2019.

Les også: Fondskuppet du ikke bør gå glipp av!

2. God spredning

Ved å velge globalt indeksfond får du gleden av å eie en liten del av de største aksjene i verden. Globale indeksfond følger nemlig utviklingen på verdensindeksen, som for eksempel MSCI World. I temaet “Indeks” hos Kron eier du en andel i 3 613 forskjellige selskaper. Fordelen med dette er at du får litt av all verdistigning i verden og blir mindre påvirket hvis enkeltselskaper eller sektorer går dårlig.

3. Enkelt å vedlikeholde

Fordi du ikke må følge med på om forvalteren gjør en god jobb med indeksfond slipper du en del arbeid. I aktive fond burde du jevnlig følge opp fondet for å se om det gjør jobben, men hvis du velger å kjøpe indeks vil du hele tiden ha den riktige sammensetningen. Da slipper du å tenke på om fondet gjør en dårlig jobb!

“Indeksfond er et godt valg i 2019. Det er allikevel viktig å tenke på hvor lenge man ønsker å spare. Hvis planen er å spare kortere enn 10 år burde man vurdere å velge noe med litt lavere risiko enn et rent globalt indeksfond, ved å for eksempel inkludere et rentefond. I Kron tilpasser vi investeringene i indeksfond til din sparetid, slik at du kan være trygg selv om du skal spare kortere enn 10 år. Derfor mener vi at alle våre temaer er like gode!” forklarer spareekspert i Kron, Håvard Solheim.

Kron har temaet «Indeks» for deg som ønsker å få en solid sammensetning av indeksfond til en billig penge. I tillegg tilbys også andre investeringstema for de som ønsker mer aktive fond. Her passer Kron på at forvalterne gjør jobben. Du kan lese mer om indeks her.